latinica  ћирилица
11/01/2017 |  17:50 ⇒ 20:03 | Autor: RTRS

Јoksimović: Srbija ne odustaje od svojih legitimnih zahtjeva

Ministar za evrointegracije Srbije Јadranka Јoksimović izjavila je u Briselu da Srbija neće odustati od svojih legitimnih zahtjeva u slučaju Ramuša Haradinaja i poručila da argument nasilja ne doprinosi dobrim odnosima.
Јadranka Јoksimović - Foto: SRNA
Јadranka ЈoksimovićFoto: SRNA

Ona je istakla da je Srbija podigla mjere obezbjeđenja zbog najava da bi albanski nacionalisti mogli da napadnu ambasade Srbije.

"Argument nasilja nije validan za neke ozbiljne države i ne predstavlja evropski standard. Srbija se na taj način ne ponaša, ali sigurno nećemo odustati od naših legitimnih zahtjeva. Zna se šta je vladavina prava, zna se šta su ratni zločini", rekla je Јoksimovićeva.

Prema njenim riječima, nasilje ne doprinosi dobrim odnosima i nije nešto što bi trebalo da bude politika rješavanja problema, prenose beogradski mediji.

"Zna se šta je zakonodavni okvir, šta su dometi evropskog prava, zna se i za šta je gospodin Haradinaj optužen i mi ćemo postupati u skladu sa našim zakonima. Srbija i na taj način pokazuje da je odgovorna prema sebi i prema svojim građanima", rekla je Јoksimovićeva

Izvor: Srna