latinica  ћирилица
12/01/2017 |  15:45 ⇒ 17:47 | Autor: RTRS

Doboj- Sadržajan program za bogojavljanske i svetosavske svečanosti (VIDEO)

U susret bogojavljenskim svečanostima Centar za kulturu i obrazovanje u Doboju pripremio je bogat sadržaj.
Doboj - Umjetnička galerija - Foto: RTRS
Doboj - Umjetnička galerijaFoto: RTRS

Iako je novca za kulturu sve manje, u ovoj instituciji nisu odustali ni od jedne svoje manifestacije.

Noć uoči Bogojavljenja, 18.januara, u Galeriji Centra za kulturu i obrazovanje biće otvorena izložba slika Drage Simića iz Loznice. To nije i jedina bogojavljenska svečanost, najavljuju iz ovog centra.

- Isto veče biće održana dva velika kuluturna dođaja, slobodno mogu reći spektakla - to je hor Srbadija i ansambl Bisernica iz Bijeljine. Mislim da se naša publika uželjela ovakvih dogaćaja - istakao je direktor Centra za kulturu i obrazovanje Doboj, Novak Radojčić.

Predstoje potom svetosavske svečanosti, promocije knjiga, glumački nastupi i niz redovnih kulturnih manifestacija, poput Teatar festa ili Dobojskog likovnog salona, po kojima je Centar prepoznatljiv. Prošle godine Centar za kulturu i obrazovanje rušio je sopstvene rekorde.

- Organizovali smo 96 kulturnih događanja, u odnosu na nekih 65 prethodnih godina - istakao je Radojčić.

Budžet Centra je oko 427.000 maraka, što je za oko 100.000 manje u odnosu na raniji period. Dio prostorija uništen u poplavi još čeka donatore i obnovu. Bez obzira na polovičnu opremljenost prostorija, publika sve manifestacije prati u sali koja je ispunjena do posljednjeg mjesta što dovoljno govori o tome šta želi.