latinica  ћирилица
12/01/2017 |  16:35 ⇒ 17:36 | Autor: RTRS

Banjaluka- U februaru skuplji gradski prevoz!? (VIDEO)

Na području Banjaluke od 1. februara cijene karata u gradskom prevozu mogle bi biti promijenjene.
Gradski prevoz - Foto: RTRS
Gradski prevozFoto: RTRS

Pojedinačna karta za gradske autobuske linije prema zahtjevu prevoznika trebalo bi bude skuplja za 20 feninga, dok bi cijena mjesečne karte mogla biti veća za 8 odsto, odnosno za dvije do četiri KM. Pregovori gradske uprave i prevoznika još traju.

Trenutno, još nije potpisana saglasnost za povećanje cijena, ali u Gradskoj upravi kažu da su spremni na promjenu cjenovnika.

A kao novina uvodi se cjelodnevna karta za sve linije koja će koštati pet maraka, a cijene mjesečne karte za članove porodica poginulih boraca, invalide prve i druge kategorije i penzinere ostaju iste i biće 13 maraka.

Svi prevoznici koje smo kontaktirali nisu bili dostupni za izjave, pravdajući se da su direktori na putu ili nisu dostupni. Građani Banjaluke negoduju i kažu da je svako poskupljenje udar na njihov džep, pa bilo to i od 20 feninga.

I iz Udruženja vozača gradskog i prigradskog saobraćaja podržavaju poskupljenje i nadaju se da će i vozači imati koristi od toga. Autobuski prevoznici su sredinom decembra uputili zahtjev za povećanje cijena, pravdajući to poskupljenjem goriva na svjetskom tržištu.