latinica  ћирилица
17/01/2017 |  13:05 ⇒ 13:06 | Autor: RTRS

I.Alternativa: Bošnjačka mržnja će dovesti BiH do samouništenja

Udruženje građana "Istočna alternativa" Republike Srpske poziva muslimanske generale i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da prestanu sa prijetnjama srpskom narodu i Republici Srpskoj, jer će ta mržnja dovesti do samouništenja BiH.
Vojin Pavlović - "Istočna alternativa" - Foto: SRNA
Vojin Pavlović - "Istočna alternativa"Foto: SRNA

U ovom udruženju ocjenjuju da izjava nekadašnjeg komandanta Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifa Dudakovića kojom poziva mlade Bošnjake da nabavljaju oružje za obračun sa Republikom Srpskom nije iznenađujuća, jer je riječ o osobi koja treba da odgovara za monstruozne zločine počinjene nad Srbima u posljednjem ratu i da bi to izbjegao on bi da krene u novo krvoproliće i potpuno zatiranje srpstva u BiH.

Iz "Istočne alternative" upozoravaju da bi Duraković opet gurao tuđu djecu da ginu zarad njegove udobnosti i izbjegavanja odgovornosti, jer on ne može da prihvati realnost postojanja Republike Srpske, zbog koje ne može da se osjeća slobodnim jer strahuje od odgovornosti znajući kakve je zločine naređivao i činio.

Predsjednik ovog udruženja Vojin Pavlović poručuje, kako kaže, muslimanskim generalima, Izetbegoviću i bošnjačkim kvaziistoričarima da će Srpska nadživjeti BiH.

"BiH ne može opstati kao zajednička država tri naroda zbog patološke mržnje političkog i intelektualnog vrha najbrojnijeg bošnjačkog naroda i njegove želje za apsolutnom dominacijom nad Srbima i omalovažavanja i osude svega što je srpsko, ali i prema Hrvatima i drugim manjinama", ocijenio Pavlović u izjavi Srni.

On je upozorio da zbog te mržnje BiH i ne zaslužuje da bude zajednička država tri naroda.

Pavlović je rekao da srpski narod nikog ne mrzi, da želi život u miru i slobodi i da je njegova ljubav prema Republici Srpskoj jača od bilo koje armije pa i NATO-a koji muslimane gura u nova stradanja i uništenje, a korumpirani bošnjački generali to podržavaju da bi izbjegli ličnu odgovornost za počinjene zločine u posljednjem ratu.

"Poručujemo da je Srpska, kao garant slobode srpskog naroda sa lijeve strane Drine, neuništiva", zaključio je Pavlović.

Dudaković je proteklog vikenda na skupu u Luksemburgu pozvao mlade Bošnjake da se naoružaju.

Izvor: SRNA