latinica  ћирилица
19/01/2017 |  09:15 ⇒ 10:34 | Autor: RTRS

Savez RVI: Sankcije Dodiku dokaz da je Amerika protiv Srba

Savez ratnih vojnih invalida Republike Srpske smatra da je uvođenje sankcija odlazeće američke administracije predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku još jedan dokaz da su oni protiv Srba i na strani samo jednog naroda u BiH, te da nasilnim sredstvima, arogancijom i raznim pritiscima djeluju i rade na uništavanju Republike Srpske.
Predsjedništvo Saveza RVI Republike Srpske - Foto: SRNA
Predsjedništvo Saveza RVI Republike SrpskeFoto: SRNA

Iz Saveza traže da se u Republici Srpskoj sve političke pozicije i nevladine organizacije, posebno iz reda boračke populacije ujedine u zajedničkom zadatku - zaštiti Republike Srpske, koja je najviše ugrožena od osnivanja, te da zajednički pruže podršku predsjedniku Republike u zaštiti i odbrani Srpske.

Savez ratnih vojnih invalida Republike Srpske zahtjeva i da američki ambasador u BiH Morin Kormak bude proglašen nepoželjnom na području Republike Srpske, a da institicije vlasti u Srpskoj ne kontaktiraju sa njom po bilo kom osnovu.

"Poražavajuća i zabrinjavajuća činjenica je izjava američkog ambasadora o razlogu uvođenja sankcija, da je predsjednik vodio aktivnosti za održavanje referenduma i nije ispoštovao Odluku Ustavnog suda BiH", navodi se u saopštenju Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske.

Iz Saveza pitaju kako američki ambasador ni jednom riječju ne spomene da desetine odluka Ustavnog suda BiH koje nisu primjenjene i ispoštovane, posebno one vezane za Mostar, te da li su bilo kome uvedene sankcije za to.

Savez ratnih vojnih invalida Republike Srpske daje punu podršku predsjedniku Republike Srpske u njegovom radu za sve ono što čini i radi na očuvanju i odbrani Republike Srpske.

Stejt department objavio je 17. januara da su SAD uvele sankcije predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Izvor: Srna