latinica  ћирилица
20/01/2017 |  14:11 ⇒ 19:34 | Autor: RTRS

Cvijanović: Ponosna sam što u Vašingtonu predstavljam Srpsku (VIDEO)

U Vašingtonu su počele svečanosti povodom inauguracije novoimenovanog predsjednika SAD Donalda Trampa, kojima prisustvuje i delegacija Republike Srpske na čelu sa premijerom Željkom Cvijanović, a u kojoj je i supruga predsjednika Republike Snježana Dodik.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Delegacija iz Republike Srpske, kao i supruga predsjednika Srpske, koja je dobila zvaničan poziv iz Vašingtona, prisustvovaće svim svečanostima povodom inauguracije Trampa.

Premijerka Srpske ranije danas je izjavila da je počastvovana i ponosna što će prisustvovati inauguraciji novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trampa i na taj način predstavljati institucije i građane Srpske.

"Građani Republike Srpske očekuju i uvijek su očekivali da njihove institucije imaju dobru saradnju sa svim zemljama svijeta, posebno sa važnim državama kao što su SAD", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila očekivanje da će nakon dolaska Trampa na čelo SAD mnoge stvari u svijetu biti drugačije i bolje.

Premijer Srpske je naglasila da je inauguracija američkog predsjednika veliki i važan događaj i ujedno prilika za razgovore sa značajnim ljudima koji će biti dio nove američke administracije.

Cvijanovićeva je navela da je Predstavništvo Republike Srpske u Vašingtonu već imalo razgovore sa visokim zvaničnicima, koji će biti nastavljeni nakon inauguracije na svečanosti kojoj će lično prisustvovati.

"Očekujem da ćemo imati bolje razumijevanje za ono što jeste BiH i da ćemo njegovati i razvijati kontakte na dobrobit svih nas", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da bi bilo dobro da ovom događaju prisustvuje i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, što nije bilo moguće zbog javnosti već poznatih okolnosti.

Cvijanovićeva je demantovala spekulacije koje su objavili pojedini mediji o troškovima njenog boravka u Vašingtonu.

"Riječ je o zvaničnom pozivu i ovo nije stvar koju treba svoditi na određena finansijska pitanja. Nisu tačne spekulacije da je za ovaj događaj izdvojena određena suma novca. Dolazak ovdje u finansijskom smislu za Srpsku je jednak odlasku predsjednika Vlade ili ministra finansija na razgovor sa MMF-om kada treba da se plati putna karta i smještaj", pojasnila je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da takve spekulacije neće umanjiti značaj i ponos koji osjeća zato što ima priliku da prisustvuje ovakvom događaju.

Izvor: SRNA