latinica  ћирилица
21/01/2017 |  11:16 | Autor: RTRS

Popović: Rusija podržava Srbiju na putu da postane lider na Balkanu

Rusija u potpunosti podržava Srbiju na putu da postane lider na Balkanu, izjavio je predsjednik Srpske narodne partije Nenad Popović.

Popović se u Moskvi sastao sa više ruskih zvaničnika uoči Kongresa sveruske političke partije Јedinstvena Rusija i tom prilikom razgovarao o novoj ulozi Srbije na Balkanu, saopšteno je iz SNP-a.

On je poručio da su Balkan i Srbija važni za Rusiju i da je uvjeren da će, poslije inauguracije američkog predsjednika Donalda Trampa, srpski interesi u regionu biti u većoj mjeri uvaženi od međunarodne zajednice, zahvaljujući boljem razumijevanju između Rusije i SAD.



"To su loše vesti za naše neprijatelje, pre svega Šiptare i Hrvate, ali i za one koji sede u Beogradu i rade protiv interesa Srbije", dodao je Popović. 



On je naveo da Srbiju očekuje naporan rad, sprovođenje korjenitih promjena u društvu i "uklanjanje svih prepreka koje su sprečavale Srbiju da zauzme svoju prirodnu ulogu lidera na Balkanu". 



Prema njegovim riječima, Srbija treba da postane ekonomska, vojna i politička regionalna sila, što je pozicija koja joj i pripada.

Popović je rekao da je u razgovoru sa partnerima iz Rusije posebno naglašeno da su zvaničnoj Moskvi potrebni ekonomski snažni Srbija i Balkan i da je ona spremna da pomogne da do toga dođe.

"Naravno, puno toga zavisiće i od nas samih. Mi moramo da počnemo da verujemo u sebe. Da prvo počistimo ispred svog praga, da vredno radimo na ostvarenju naših ciljeva i što je najvažnije, da na tom putu prihvatimo pruženu ruku bratske Rusije", zaključio je Popović

Izvor: Srna