latinica  ћирилица
26/01/2017 |  16:14 | Autor: RTRS

Potpisan sporazum o vojnotehničkoj saradnji Srbije i Bjelorusije

Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević potpisao je danas u Minsku Sporazum o vojnotehničkoj saradnji Srbije i Bjelorusije.
Vojska Srbije (foto: www.pecat.co.rs) -
Vojska Srbije (foto: www.pecat.co.rs)

Sa bjeloruske strane Sporazum je potpisao predsjednik Državnog vojnoindustrijskog komiteta Sergej Petrovič Guruljev, a potpisivanju su prisustvovali i premijer Srbije Aleksandar Vučić i premijer Bjelorusije Andrej Kobjakov.

U Minsku su potpisani i Memorandum o razumijevanju o saradnji u oblasti zdravlja između ministarstava zdravlja Srbije i Bjelorusije i međuvladin sporazum o saradnji u oblasti turizma.

U prisusustvu dvojice premijera potpisani su i plan aktivnosti za unapređenje saradnje između Srbije i Bjelorusije za period 2017-2018. godina i Program saradnje u oblastima fizičke kulture i sporta između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Ministarstva sporta i turizma Bjelorusije za 2017-2018. godinu.

Potpisani su i Sporazum o saradnji grada Smedereva sa bjeloruskim gradom Žlobinom, Sporazum o saradnji grada Valjeva sa bjeloruskim gradom Molodečnom i Sporazum o saradnji Sremske Mitrovice sa bjeloruskim gradom Polockom.

Izvor: Srna