latinica  ћирилица
14/02/2017 |  10:53 | Autor: RTRS

Enrike: Cilj je pobjeda PSŽ, tražimo zamjenu za Vidala

Barselona je u subotu ostala bez Aleksa Vidala koji je teže povrijedio skočni zglob, a trener Katalonaca osim o večerašnjoj utakmici osmine finala Lige šampiona protiv PSŽ razmišlja i o eventualnoj zamjeni za povrijeđenog igrača.
Luis Enrike - Foto: Getty Images
Luis EnrikeFoto: Getty Images

Pravila u Primeri dozvoljavaju klubovima da dovedu zamjenu i izvan prelaznog roka u slučaju teške povrede. To može biti igrač iz lige ili igrač bez ugovora.

- Aleks je bolje i situacija se popravlja svakim danom. Kada izgubimo igrača na ovakav način, moramo razmisliti o dovođenju zamjene. Naša ekipa nije velika, tako da tražimo igrača koji će nam odgovarati - izjavio je Enrike.

Međutim, on i njegova ekipa su fokusirani na večerašnju utakmicu protiv PSŽ.

- Imamo dobre rezultate na Parku prinčeva, uvijek smo dobro igrali na tom stadionu. Nikad se nismo suočili s lošim timom PSŽ, a njihov trener nas dobro poznaje. Zaista, niko protiv nas nije igrao koliko je to činio Emeri. PSŽ-u je trebalo nekoliko mjeseci da uhvati vrhunsku formu, tako da će ovo biti težak dvomeč. Cilj nam je da pobijedimo i ne razmišljamo o revanšu - rekao je treber Barselone.

Izvoer: Agencije