latinica  ћирилица
14/02/2017 |  16:00 ⇒ 17:23 | Autor: RTRS

DŽonatan Mur posjetio opštinu Јezero (VIDEO)

Šef Misije OEBS-a u BiH DŽonatan Mur posjetio je opštinu Јezero i razgovarao sa rukovodstvom ove lokalne zajednice o radu opštinske uprave i planovima razvoja. Posjetio je i Osnovnu školu "Vuk Karadži", gdje je razgovarao sa nastavnicima i đacima o odvijanju vaspitno-obrazovnog procesa u nastavi.
Mur u Јezeru - Foto: RTRS
Mur u ЈezeruFoto: RTRS

Međunacionalni odnosi u opštini Јezero, koja je multietnička sredina su dobri i mogu poslužiti za primjer, kažu u OEBS-u.

Šef Misije OEBS-a u BiH DŽonatan Mur razgovarao je sa načlenikom opštine Јezero Snežanom Ružičić o radu opštinske uprave i planovima razvoja ove rubne opštine.

Mur je iskazao zadovoljstvo činjenicom da su međunacionalni odnosi u opštini Јezeru, koja je multietnička sredina, dobri i da mogu poslužiti za primjer.

Snježana Ružičić, načelnica opštine Јezero rekla je da ova lokalna zajednica očekuje podršku OEBS-a u realizaciji ravojnih projekata i edukacije u školstvu.

Tokom boravka u opštini Јezero, Mur je posjetio Osnovnu školu "Vuk Karadžić", koju pohađa 93 učenika, od čega je 18 bošnjačke djece, te razgovarao sa nastavnicima i đacima o vaspitno-obrazovnom procesu u ovoj školskoj ustanovi.

U opštini Јezero po posljednjem popisu živi 1.362 stanovnika, od kojih je oko dvadeset odsto Bošnjaka.