latinica  ћирилица
14/02/2017 |  18:48 ⇒ 18:49 | Autor: RTRS

Predloženo produženje pritvora za Delimustafića

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu da za još tri mjeseca produži pritvor Aliji Delimustafiću, Lejli Cerić i Suadi Hadžić, koji su uhapšeni u akciji "Pravda", potvrdila je Srni portparol Tužilaštva Azra Bavčić.

Produženje pritvora Delimustafiću i Cerićevoj zatraženo je zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke i prikrivanje dokaza, kao i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Produženje pritvora za Hadžićevu predloženo je zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i prikrivanje dokaza.

Delimustafić je uhapšen 21. decembra prošle godine u autobusu Karlovcu u Hrvatskoj. Za njim su bile raspisane međunarodna i interna potjernica, nakon što ga Sudska policija Kantona Sarajevo nije pronašla na prijavljenoj adresi kada mu je određen pritvor.

On je pobjegao iz BiH nakon što mu je Kantonalni sud u Sarajevu odbio produžiti pritvor za dva mjeseca zbog krivičnih djela organizovanog kriminala u vezi sa zloupotrebom položaja, povredom zakona sudije, pranjem novca i prevarom.

Cerićeva je pomoćnik načelnika opštine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića u Službi za imovinsko-pravne poslove, a Hadžićeva bivši pravobranilac opštine Stari Grad.

Izvor: SRNA