latinica  ћирилица
14/02/2017 |  19:51 | Autor: RTRS

ABA: Zvezda deklasirala Karpoš u Skoplju

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Karpoš u Skoplju sa ubjedljivih 98:61, u utakmici 23. kola ABA lige.
Dejan Radonjić (Foto: MN Press) -
Dejan Radonjić (Foto: MN Press)

Šampion Srbije i regiona igrao je bez Dangubića, Voltersa i Bjelice, ali je i pored toga bez problema prekinuo seriju domaćina od osam pobjeda na svom terenu.

U posljednjoj dionici šansu je dobio i boriša Simanić koji je odmah ubacio trojku. Dobrić i Rakićević igrali su veoma dobro, pa je Zvezda na kraju dodatno uvećala prednost i deklasirala domaćina.

Karpoš je počeo nadahnuto protiv velikog rivala. Poslije serije ubačenih trojki vodio je sa 18:8 u 5. minutu, ali Zvezda nije paničila i lako je u nastavku preokrenula rezultat.

Na poluvremenu su crveno-bijeli vodili sa 49:37 uz fantastičnih 22-24 za dva poena, a u nastavku su rutinski došli do 22. pobjede u sezoni nanjevši rivalu 14. poraz.

Priliku su na ovom meču iskoristili Ognjen Dobrić i Petar Rakićević, a šansu je u posljednjoj dionici dobio i Boriša Simanić.

Svi igrači Zvezde su se upisali u strijelce i navijače može da raduje igra crveno-bijelih pred Kup Radivoja Koraća.

Luka Mitrović je završio sa 15 poena i 3 asistencije, Simonović je dodao 13 poena, 4 skoka i 2 asistencije, a Kuzmić 14 poena i 4 skoka. Po 10 poena ubacili su Tomson, dobrić, DŽenkins i Gudurić koji je imao i 5 skokova i 7 asistencija. Kod domaćina, Labović je ubacio 20, a Trajkovski 18 poena.

Izvor: B92