latinica  ћирилица
15/02/2017 |  11:35 | Autor: RTRS

DŽordan posredovao, Oukli može da gleda Nikse (VIDEO)

Njujork Niksi ukinuli su doživotnu zabranu ulasku u Medison Skver Garden za Čarlsa Ouklija, uz posredstvo Majkla DŽordana.
Čarls Oukli - Foto: Getty Images
Čarls OukliFoto: Getty Images

Legendarni centar tima iz 'Velike jabuke', koji se nikada nije libio da kaže šta misli, pogotovo kada je u pitanju vođenje tima u kom je proveo jedanaest sezona, sukobio se sa obezbjeđenjem na meču protiv Los Anđeles Klipersa.

Nekadašnjem košarkašu su poslije žučne rasprave i fizičkog nasrtaja na obezbjeđenje stavljene lisice i izveden je iz hale.

"Dolan je ovo uradio", rekao je Oukli, misleći na vlasnika Niksa DŽejmsa Dolana, koji je sjedei u blizini, s kojim nije u dobrim odnosima.

Već sljedećeg dana, Oukliju je zauvijek zabranjen ulaz u MSG, čak i sa kupljenom ulaznicom, iako je on bio taj koga je obezbjeđenje maltretiralo, prije nego što je bio prinuđen da reaguje.

 

Ipak, poslije velikog pritiska javnosti i intervencije komesara NBA lige Adama Silvera, odnosno 'Njegovog letećeg visočanstva', nekadašnjeg Ouklijevog saigrača iz Čikago Bulsa.

"Potresno je vidjeti ovakvu situaciju unutar NBA porodice. Kako bismo nastavili naprijed, sastali smo se – DŽim Dolan, Čarls Oukli i ja, a telefonom se u naš razgovor uključio i Majkl DŽordan. Obema stranama je bio izuzetno žao zbog svega što se dogodilo, svjesni da je došlo isključivo do negativnog uticaja na imidž Niksa. Takođe, obojica su izrazili želju da se gospodin Oukli ponovo nađe u Medison Skver Gardenu u najskorije vrijeme", rekao je Silver.

Međutim, Oukli ističe da uopšte nije važno to da li on smije ili ne smije da uđe u Garden, zahtijevajući da se vlasnici kluba izvine navijačima.

"Nije stvar u tome da ja smijem da uđem u Garden, već su u pitanju navijači. Tražim da se izvini navijačima, što sam i rekao komesaru Silveru", rekao je Oukli za ESPN.

Izvor: B92