latinica  ћирилица
15/02/2017 |  12:25 ⇒ 12:28 | Autor: RTRS

Medijska satanizacija ruši zvaničnu Trampovu politiku

Ostavka savjetnika za nacionalnu bezbjednost Majkla Flina, optuženog da je preblizak sa Moskvom, predstavlja posljednji udarac američkih krugova koji ne žele nikakvo poboljšanje odnosa sa Rusijom, već mjesecima vrše snažan medijski pritisak na predsjednika SAD Donalda Trampa.
Donald Tramp - Foto: Screenshot/YouTube
Donald TrampFoto: Screenshot/YouTube

Iako je Flin u više navrata jasno rekao da prije imenovanja nije sa Rusima raspravljao o sankcijama, svakodnevni pritisci i razne informacije doveli su do njegovog odlaska.

Pritisak na Flina, najviše medijski, uvijek na osnovu navodnih izjava pojedinih "neimenovanih američkih funkcionera", nastavljen je nedokazanim tvrdnjama o transkriptima razgovora koji navodno pokazuju da je tema sankcija pomenuta za vrijeme njegovog razgovora sa ambasadorom Sergejem Kisljevim.

Kao nasljednika, isti krugovi koji su radili na smjeni Flina navode bivšeg šefa CIA Dejvida Petreusa, koji ima veoma oštre stavove prema Rusiji.

Cijela Trampova administracija izložena je velikim i neprekidnim pritiscima i optužbama da sarađuje tajno sa Rusima, pa je i sam Tramp iznio očekivanje da Rusija vrati Krim Ukrajini, što je Moskva odmah u potpunosti odbacila kao bilo kakvu mogućnost.

Analitički portali ocjenjuju da je Tramp suočen sa do sada nezabilježenom sinhronizovanom medijskom i političkom akcijom da promijeni svoj stav prema Rusiji, NATO-u, EU, kao i sve svoje proklamovane spoljnopolitičke namjere.

Neki analitičari navode da će nakon spoljne politike uslijediti i direktan napad na samog Trampa u pokušaju da se on politički sasvim destabilizuje.

Izvor: SRNA