latinica  ћирилица
15/02/2017 |  16:00 | Autor: RTRS

Radojičić: Novi pravobranilac da štiti gradsku imovinu

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izrazio je nadu da će novi šef banjalučkog Pravobranilaštva mnogo bolje i efikasnije zastupati grad u brojnim sporovima u vezi sa gradskom imovinom nego što je to činio dosadašnji prvi čovjek ove institucije Mirko Stojčinović.
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

"Nas pravobranilac ne interesuje po imenu i prezimenu, nego samo da radi efikasno i da štiti gradsku imovinu", rekao je Radojičić novinarima, nakon što je dosadašnji šef banjalučkog Pravobranilaštva Mirko Stojčinović, zajedno sa glavnim republičkim pravobraniocem Danijelom Novaković podnio pismenu ostavku.

Komentarišući ostavku Stojčinovića, čiji je rad više puta javno kritikovao, Radojičić je naglasio da je primarni interes Grada efikasno Pravobranilaštvo, koje, prema postojećem zakonu, i dalje zastupa Grad u brojnim postupcima u vezi sa milionima vrijednim nekretninama i zemljištem.

On je istakao da su gradske vlasti nezadovoljne postupanjem banjalučkog Pravobranilaštva u nizu sudskih postupaka, od spora u vezi sa vlasništvom nad zgradom u kojoj je Radnički univerzitet, do zemljišta Poljoprivredne škole i objekata na Zapadnom tranzitu.

"U svim tim slučajevima izostala je blagovremena reakcija banjalučkog Pravobranilaštva", ocijenio je Radojičić.

On je dodao da je osnovni interes grada da se zaštiti gradska imovina, te da se pitanjem eventualne krivične odgovornosti Stojčinovića trebaju pozabaviti nadležne instiucije.

Komisija za izbor i imenovanje Narodne skupštine Republike Srpske prihvatila je danas ostavke glavnog pravobranioca Srpske Danijele Novaković i zamjenika pravobranioca u Banjaluci Mirka Stojčinovića.

Narodna skupština će se o ovim ostavkama izjašnjavati na kraju 16. skupštinske sjednice, koja je u toku.

Izvor: SRNA