latinica  ћирилица
18/02/2017 |  20:07 ⇒ 20:39 | Autor: RTRS

Audicije za Đurđevdanski festival u Doboju i Istočnom Sarajevu (VIDEO)

Nastavljene su audicije za Đurđevdanski festival dječije pjesme. U Doboju i Istočnom Sarajevu bilo je više nego zabavno!
Audicije za Đurđevdanski festival - Foto: RTRS
Audicije za Đurđevdanski festivalFoto: RTRS

U Doboju je među 10 prijavljenih kandidata, led probila Anastasija Popović. Smjelo i odvažno. I pobrala aplauze svih prisutnih na audiciji koja je održana u prostorijama Muzičke škole.

Nastupi su se redali, aplauzi sve jači, a učesnici audicije trudili su se da pjevaju najbolje što znaju. I svi su se za nastup, kako kažu, dugo pripremali.

Nina Dujaković kaže da se "mnogo, mnogo dugo pripremala", pa očekuje i da prođe. Vuk Radić je zadovoljan kako je otpjevao svoju pjesmu, pa očekuje da ide dalje.

Tremu malim kandidatima je "razbijao" i osmijehe mamio, ko bi drugi, nego Nidžo Radoznalac.

- Ovo su moji mali drugari koji pjevaju. Oni znaju pjevati, ja ne znam pjevati, pa sam došao da ih čujem. Vidite ima tu jedna glava pametna, druga glava pametna i svi smo pjevali danas. Svi su lijepi, pametni i baš je lijepo slušati ovako uživooo ... - kaže Nidžo.

Svog nastupa od prije šest godina, kada je pjevala pobjedničku pjesmu na Đurđevdanskom festivalu prisjetila se i Dobojka Vana Raljić.

- Svi su divni. Iskreno se nadam da ću ih ugledati ove godine na Đurđevdanskom festivalu, pružiću im najveću podršku - kaže Vana.

Zanimljivo je bilo i u Istočnom Sarajevu. Na audiciji u našem Informativno tehničkom centru pjevalo je petoro kandidata.

Audicija se nastavlja sutra u Bijeljini.