latinica  ћирилица
27/02/2017 |  08:25 ⇒ 12:26 | Autor: RTRS

Dabl-dabl Јokića uz problem sa šutom

Nikola Јokić ostvario je novi dabl-dabl u NBA ligi, ali su njegovi Denver Nagetsi poraženi od Memfis Grizlisa 105:98 kod kuće.
Nikola Јokić (foto:hotsport.rs) -
Nikola Јokić (foto:hotsport.rs)

Srpski košarkaš je postigao deset poena pogodivši pet od 11 šuteva iz igre (0/2 za tri), te imao 11 skokova, šest asistencija, uz po ukradenu loptu i blokadu, te dvije izgubljene lopte.

"Nismo igrali u našem stilu, natjerali su nas da igramo njihov. Ako nastavimo da igramo ovako nećemo dobiti mnogo utakmica, moramo biti bolji. Mnogo bolji", rekao je Јokić.

Јokić je odigrao znatno bolje nego prije nekoliko dana u prvom meču nakon Ol-star vikenda poslije koga je izjavio da se osjećao "iscjeđeno".

"Veliki igrači i veliki timovi pronađu način da se bore i pronađu rezervnu snagu pa budu spremni za plej-of. Nadam se ta to mogu i moji momci", rekao je trener Denvera Majk Meloun.

Nagetsi nisu imali rješenja za trio Konli-Gasol-Rendolf koji je predvodio Grizlise sa 74 poena do 35. pobjede u sezoni.

Majk Konli je ubacio 31 poen (9/16) uz pet asistencija, Mark Gasol je dodao 23 uz šest proigravanja i pet skokova, dok je Zek Rendolf postigao 20 poena i imao 11 uhvaćenih lopti.

Najefikasniji kod Nagetsa bio je Danilo Galinari sa 24 poena (6/16), 19 je postigao Geri Heris, 14 je ubacio Vilson Čendler uz devet skokova i šest asistencija, 12 je postigao DŽamir Nelson, a 11 DŽamal Marej.

Izvor: B92