latinica  ћирилица
27/02/2017 |  13:22 | Autor: RTRS

Devenport: Srbija ide naprijed na putu približavanja EU

Srbija ide naprijed na putu približavanja EU, a to se vidi i po tome što su danas u Briselu otvorena još dva poglavlja u pregovorima o članstvu, rekao je šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport.
Majkl Devenport (foto: Medija centar Beograd) -
Majkl Devenport (foto: Medija centar Beograd)

"Danas idemo naprijed na putu približavanja Srbije EU", rekao je Devenport na skupu na kom je potpisan Memorandum o razumijevanju sa 20 lokalnih samouprava u okviru projekta "Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi".

On je dodao da istovremeno sa potpisivanjem memoranduma u Srbiji, uz punu podršku EU, počinje veoma važan proces modernizacije lokalne samouprave i istakao da je efikasna i odgovorna javna uprava u službi građana jedan od stubova svake demokratije i same EU.

"Zbog toga je reforma u toj oblasti veliki prioritet politike proširenja EU. Ovaj program, koji će se nastaviti je dio i finansijske i političke podrške na putu Srbije ka članstvo u EU", rekao je Devenport.

Srbija je danas na Međuvladinoj konferenciji sa EU otvorila dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU, i to poglavlje 20 o preduzetništvu i industrijskoj politici, i poglavlje 26 o kulturi i obrazovanju.

Izvor: SRNA