latinica  ћирилица
27/02/2017 |  13:31 ⇒ 14:12 | Autor: RTRS

Ugljevik- odbornici podržali odluku o postavljanju biste pukovniku Јoviću

Odbornici Skupštine opštine Ugljevik jednoglasno su danas podržali Prijedlog odluke o postavljanju spomen-biste pukovniku Milanu Јoviću na Trgu Draže Mihailovića u Ugljeviku.
SO Ugljevik - Foto: SRNA
SO UgljevikFoto: SRNA

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakao je značaj i nemjerljiv doprinos pukovnika Јovića u očuvanju slobode na ovim prostorima.

"Donesena je odluka o postavljenju spomen-biste pukovniku Milanu Јoviću u centru Ugljevika, a ovaj heroj rata to, svakako, zaslužuje", rekao je Perić.

Odbornici su danas imenovali dva vršioca dužnosti načelnika odjeljenja za opštu upravu opštine Ugljevik i odjeljenja društvene djelatnosti, Darka Milanovića i Boška Lukića.

Skupština opština Ugljevik usvojila je Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o utvrđivanju visine odborničke naknade odbornika i naknada radnih tijela Skupštine opštine Ugljevik u kojoj se odbornička naknada utvrđuje u visini od 50 odsto prosječne neto plate isplaćene opštinskoj upravi za prethodnu godinu.

Na današnjoj sjednici usvojeni su Prijedlog odluke o utvrđivanju mjerila i kriterijuma za određivanje lokalnih puteva i ulica u naselju na području opštine Ugljevik, Prijedlog odluke o naknadama za rad članova opštinske Izborne komisije, te prijedloge odluka o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora ЈU Centra za socijalni rad Ugljevik i sekretara Skupštine opštine Ugljevik.

Odbornici su danas usvojili i informacije o stanju zdravstvene zaštite na području opštine Ugljevik, informaciju o izvršenju programa jesenje sjetve u 2016. godini, te informaciju o stanju javne rasvjete.

Izvor: SRNA