latinica  ћирилица
28/02/2017 |  13:38 ⇒ 17:55 | Autor: RTRS

Počela sjednica SM BiH; Mektić: Došao sam da glasam, a ne da se družim

U Sarajevu je počela, prošle sedmice prekinuta sjednica Savjeta ministara BiH kojoj prisustvuju i dva ministra iz reda srpskog naroda Mirko Šarović i Dragan Mektić.
Savjet ministara - Foto: SRNA
Savjet ministaraFoto: SRNA

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić uoči sjednice rekao je da će podržati stav Saveza za promjene o radu Savjeta ministara BiH ma kakav bude, kao i da će raditi i glasati na današnjoj sjednici Savjeta ministara.

"Što idem na sjednicu ako neću glasati? Ne idem da se družimo", rekao je Mektić novinarima prije današnje sjednice Savjeta ministara BiH.

On je naveo da o načinu na koji će raditi Savjet ministara treba pitati predsjedavajućeg Savjeta Denisa Zvizdića, koji odlučuje kako će voditi sjednicu.

"Јa nisam predsjedavajući, nisam nijedan od zamjenika", izjavio je Mektić novinarima.

Mektić je dodao da ne može da komentariše izjavu predsjednika SDS-a Vukote Govedarice o tome da će Savjet ministara raditi u tehničkom mandatu.

"Mora da se definiše šta tačno znači rad u tehničkom mandatu", istakao je Mektić, navodeći da mu je jasno šta znači tehnički mandat nakon izbora, pa do izbora novog Savjeta ministara.

U Sarajevu je za danas zakazana redovna sjednica Savjeta ministara BiH koja je trebalo da bude održana prošle sedmice.

Na dnevnom redu sjednice je izvještaj o preduzetim i preostalim aktivnostima u vezi sa pripremom odgovora na Upitnik Evropske komisije.