latinica  ћирилица
28/02/2017 |  16:34 ⇒ 17:38 | Autor: RTRS

Zvornik: Odbornici usvojili Informaciju o stanju sporta (VIDEO)

Sa 25 glasova za, odbornici Skupštine Grada Zvornika usvojili su Informaciju o stanju sporta, dokument koji je zvornička sportska javnost s nestrpljenjem iščekivala. Ovim dokumentom je detaljno analizirano stanje zvorničkog sporta, djelovanja sportskih organizacija i infrastrukture.
Zvornik - Foto: RTRS
ZvornikFoto: RTRS

Usvojena informacija je važan korak za razvoj zvorničkog sporta. Ovim se ispunjava zahtjev Republičke službe za reviziju, ali i jasno definišu obaveze gradskih sportskih organizacija.

"Moramo uvesti mnogo reda u lokalnoj zajednici, prije svega u sport. Ubuduće nijedan sportski kolektiv neće dobijati nikakva sredstva iz gradske kase sve dok ne dostavi izvještaj za prethodno potrošena sredstva", kategoričan je Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika.

Klub odbornika Srpske demokratske stranke nije glasao.

"Nismo glasali iz jednog prostog razloga, jer što smo u prethodnom periodu imali slične inicijative, u prethodnom periodu smo imali plan tih kategorija sportova, međutim, lokalna zajednica se nije pridržavala toga", rekao je Bojan Lukić, odbornik SDS-a.

Zvornik ima talentovane sportiste, sve je veći broj klubova i sve manje velikih rezultata. Veća izdvajanja za sport iz gradskog budžeta su neophodna, saglasne su i vlast i opozicija.

"Zvornik ima veliki potencijal po pitanju sporta, ali mislim da sredstva koja se izdvajaju trebaju biti povećana da bbi se ovim što činimo uvela određena disciplina", istakao je Milan Đokić, odbornik SNSD-a.

Јednoglasno su odbornici usvojili i Odluku o obrazovanju stručnog savjeta za sport Zvornika.