latinica  ћирилица
28/02/2017 |  16:44 ⇒ 17:51 | Autor: RTRS

Pale: Sastanak predstavnika Unije studenata Srpske i Studentskog centra Pale (VIDEO)

U Palama je održan sastanak predstavnika Unije studenata Srpske i Studentskog centra Pale, na kome je rezgovarano o uslovima života studenata u studentskim domovima na Palama. Sastanku je prisustvovao i načelnik opštine Pale Boško Јugović.
Studentski dom Pale - Foto: RTRS
Studentski dom PaleFoto: RTRS

Studentski standard u domovima u Palama je zadovoljavajući, mada je neophodno studentima obezbijediti čitaonicu, bibilioteku, TV salu i ostale propratne sadržaje. U studentskim domovima boravi 530 studentata.

Milan Milišić, predsjednik Unije studenata Srpske kaže da da treba riješiti pitanje studentske biblioteke, a Unija studenata će, kako kaže, ostala pitanja rješavati sa ministarstvom i Vladom Srpske.

"Što se tiče smejštajnog kapaciteta, on je zadovoljavajući. Nedostaju nam proprtni sadržaji i u narednom periodu to treba rješavti", smatra Damjen Škipina, direktor Stuidentskog centra Pale.

Opština Pale ima posebnu obavezu prema studentima, jer su domovi smješteni u ovoj opštini.

"Opština ima obavezu da pomogne u funkcionisanju domova i mi ćemo to učiniti kroz finansijska sredstva i sastanke", jasan je Boško Јugović, načelnik opštine Pale.

Iz Unije studenata poručuju da se školarine na fakultetima neće povećavati.

Podržavaju i inicijativu da se Faluktet za fizičku kulturu premjesti u nekadašnji studentski dom na Koranu, jer je ovaj faklutet od studentskih domova trenutno udaljen desetak kilometara.