latinica  ћирилица
01/03/2017 |  09:35 ⇒ 11:26 | Autor: RTRS

Mihajlović: Srbija se u regionu izdvaja političkom stabilnošću

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović je rekla da je ono najvažnije u čemu se Srbija izdvaja od zemalja u regionu politička stabilnost.
Zorana Mihajlović (Foto: Dragan Stanković) - Foto: TANЈUG
Zorana Mihajlović (Foto: Dragan Stanković)Foto: TANЈUG

"Svaki investitor počinje razgovor sa tim da mi imamo političku stabilnost i moramo to da sačuvamo", rekla je Mihajlovićeva.

Govoreći o početku izgradnje dionice auto-puta od Surčina do Obrenovca, na Koridoru 11, koji će spojiti Beograd sa Čačkom, Mihajlovićeva je za RTS rekla da je to investicija vrijedna 208 miliona evra, a da je više od 100 miliona evra posao za domaće kompanije.

Prema njenim riječima, ta dionica je jedan od tri projekta koje je Srbija zaključila sa Kinom i za razliku od svih projekata prethodnih vlada, za ovaj projekat je sve pripremljeno i provjereno.

"Dok nismo kompletno sve sredili nismo počeli da radimo. Mi se trudimo svaki dan da stvorimo ambijent, a to je infrastruktura. Ako nema puta nema ni investicija", rekla je Mihajlovićeva, navodeći da će do Nove godine biti spojen Obrenovac sa Preljinom.

Ona je napomenula da sutra počinje građevinska sezona, ali da ništa neće trpjeti zbog predstojećih predsjedničkih izbora u Srbiji.

Izvor: Srna