latinica  ћирилица
01/03/2017 |  12:09 | Autor: RTRS

Tubić: Ostavka predsjednika predsjedništva BO Doboj nije iznenađenje

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije grada Doboja Pero Tubić rekao je danas Srni da ostavka predsjednika Predsjedništva te organizacije Gorana Suvajca nije iznenađenje, jer je, kako tvrdi, ona najavljivana još u decembru prošle godine.

Tubić je negirao izjave Suvajca da on vrši opstrukciju u sazivanju sjednice otkako su delegati prošle godine usvojili zaključak za izgradnju centralnog spomen-obilježja poginulim borcima u odbrani Doboja u Gradskom parku, kao i nastavak inicijative da Doboj napusti Zajednicu opština turskog svijeta.

"Skupština se tehnički može održati u roku od deset dana ako su prethodno ispunjeni uslovi i ako su odgovorajaće komisije i organi podnijeli neophodne izvještaje", rekao je Tubić, navodeći da to do sada nije urađeno.

On je rekao da da postoje "određene nejasnoće" u radu Suvajca kada je u pitanju finansijsko poslovanje, zbog čega ga je i u skladu sa Pravilnikom o radu razriješio ovlaštenja da pristupa novčanim sredstvima u banci.

Tubić je potvrdio da je ovoj organizaciji usljed nedostatka novčanih sredstava nedavno isključen telefon, da su dobili opomenu pred isključenje struje, opomenu od poreske uprave, što uz višemjesečne nagomilane obaveze dovodi do toga da na terenu ne sprovode redovne aktivnosti.

"O tome smo obavijestili Gradsku upravu sa zahtjevom da se pronađe način i obezbijede budžetom predviđena sredstva za rad Boračke organizacije koja se isplaćuju kvartalno, a do sada nisu uplaćena", rekao je Tubić.

Tubić kaže da se ne protivi inicijativi da za izgradnju centralnog spomen-obilježja poginulim borcima u odbrani Doboja, ali ocjenjuje da gradska Boračka organizacija nema moć da tu odluku i sprovede.

Iz Gradske uprave nisu odgovorili na pitanje o razlozima obustave budžetom predviđenih sredstava za Boračku organizaciju grada Doboj.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije grada Doboja Goran Suvajac, koji je podnio neopozivu ostavku na tu funkciju, izjavio je juče da se na taj korak odlučio jer nije u mogućnosti da poboljša status ove kategorije zbog "maćehinskog odnosa Gradske uprave prema ovoj organizaciji i opstrukcije u radu pojedinih članova rukovodstva".

Izvor: SRNA