latinica  ћирилица
18/03/2017 |  09:50 ⇒ 17:26 | Autor: RTRS

Pariz- Isti napadač ranio policajca i izazvao incident na aerodromu (VIDEO)

Napadač, koji je danas ubijen prilikom pokušaja da vojniku otme naoružanje na aerodromu "Orli" u Parizu, nekoliko časova ranije ranio je policajca i oteo automobil kojim se odvezao na aerodrom, saopštile su francuske vlasti.
Pariz - Pucnjava na aerodromu -
Pariz - Pucnjava na aerodromu

Bezbjednosne snage otvorile su vatru i ubile su napadača na aerodromu. U incidentu na aerodromu niko drugi nije povrijeđen.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bruno Le Ru izjavio je da je 90 minuta prije incidenta na aerodromu, napadač pucao na policajca koji mu je zatražio dokumenta na punktu sjeverno od Pariza nakon čega je pobjegao.

Prema njegovim riječima, ranjeni policajac nije u životnoj opasnosti, a napadač je odranije poznat obavještajnim službama.

Portparol kancelarije državnog tužioca u Parizu Agnes Tibol-Lekuvr rekla je da je napadač nakon ranjavanja policajca oteo vozilo južno od Pariza nakon čega je otišao ka aerodromu "Orli".

Ona je istakla da je tužilac zadužen za borbu protiv terorizma pokrenuo istragu.

Tibol-Lekuvr je navela da policija ispituje oca i brata napadača koji je rođen 1978. godine i poznat je policiji zbog ranije oružane pljačke i šverca narkoticima.

Francuski predsjednik Fransoa Oland saopštio je da je Francuska odlučna da neumorno djeluje u borbi protiv terorizma, u odbrani bezbjednosti sugrađana i osiguranju zaštite teritorije.

Oland je pohvalio hrabrost i efikasnost policije i vojske.

Objavljena fotografija napadača

Francuski mediji su objavili snimak tijela ubijenog muškarca koji je na aerodromu u Parizu oteo pušku pripadniku vojske, pošto je prethodno ranio policajca.

Neimenovani muškarac je ubijen u sukobu koji se dogodio poslije njegovog pokušaja krađe, kada su ga usmrtili pripadnici bezbjednosnih službi.

Izvor: SRNA