latinica  ћирилица
25/03/2017 |  08:13 ⇒ 09:10 | Autor: RTRS

Ugašena svjetla - podrška akciji "Sat za planetu Zemlju"

Povodom akcije "Sat za planetu Zemlju", danas će od 20.30 do 21.30 časova biti ugašena svjetla na objektima u užem centru Banjaluke, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.
Sat za planetu Zemlju - Foto: SRNA
Sat za planetu ZemljuFoto: SRNA

U okviru akcije, dodaje se u saopštenju, u tom periodu biće ugašena i javna rasvjeta u Ulici Veselina Masleše kao i u dijelu Ulice kralja Petra Prvog Karađorđevića.

Ovom događaju prisustvovaće vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za komunalne poslove u Gradskoj upravi Banjaluka Petar Bilčar.

Јednočasovnim isključenjem javne rasvjete u Ulici Nikole Pašića, grad Prijedor će se danas priključiti porodici od 7.000 gradova u 178 zemalja i obilježiti deseti, jubilarni "Sat za planetu Zemlju".

Iz Gradske uprave saopšteno je da će rasvjeta u ovoj ulici biti ugašena od 20.30 do 21.30 časova, te da će tako Prijedor ove godine podržati aktivnost Svjetske fondacije za prirodu na obilježavanju "Sata za planetu Zemlju".

"Glavni cilj ove akcije je osvijestiti stanovnike planete da moraju početi voditi računa o resursima koje troše", navodi se u saopštenju.

Svjetska fondacija za prirodu posvetila je klimatskim promjenama ovogodišnju akciju "Sat za planetu Zemlju", kao najveću volontersku akciju na svijetu čiji su rezultati iz godine u godinu sve bolji.