latinica  ћирилица
26/03/2017 |  21:46 ⇒ 27/03/2017 | 12:02 | Autor: RTRS

Apel i instutucijama BiH da pomognu trogodišnjoj Sofiji Mićević

Humanitarna organizacija "Budimo ljudi" iz Banjaluke uputila je večeras apel svim institucijama BiH da pomognu da trogodišnja Banjalučanka Sofija Mićević, oboljela od akutne limfoblastne leukemije, koja je u kritičnom stanju, otputuje u Baltimor na liječenje.Ova organizacija pozvala je sve institucije BiH da ne dozvole da se ugasi jedan mladi život zbog nesposobnosti sistema da oboljeloj djeci omoguće adekvatno liječenje.
"Srcem za Sofiju" - Foto: ilustracija
"Srcem za Sofiju"Foto: ilustracija

U apelu se navodi da je Sofija u kritičnom stanju i da u roku od nekoliko dana mora da otputuje u Baltimor na liječenje.

Humanitarna organizacija "Budimo ljudi" iz Banjaluke pokrenula je humanitarnu akciju za pomoć Sofiji kako bi se prikupilo 270.000 dolara neophodnih za ljiječenje u SAD koje bi joj moglo spasiti život.

Sofiji je u novembru prošle godine u Beogradu urađena transplantacija koštane srži, ali je njen organizam odbacio kalem, saopšteno je iz ove organizacije i dodato da je jedino što je još preostalo u borbi za njen život hitno liječenje u bolnici "DŽon Hopkins" u Baltimoru.

Izvor: Srna