latinica  ћирилица
27/03/2017 |  19:34 | Autor: RTRS

Kijev neće prekinuti blokadu Donbasa

Lider Ukrajinskog opštenarodnog pokreta Viktor Medvedčuk izjavio je da će se Kijev, koji je pokrenuo blokadu Donbasa, oglušiti na zahtjeve svjetskih organizacija da se prekine ta blokada.
Ukrajina (Foto: aviavlad) -
Ukrajina (Foto: aviavlad)

UN poziva Ukrajinu da hitno pojednostavi procedure primanja penzija za stanovnike Donbasa. Međutim, Kijev će se oglušiti na sve zahtjeve, bilo da ih postavljaju građani ili svjetske institucije", napisao je Medvedčuk na svom "Tviter" nalogu.

Medvadčuk je ranije izjavio da, nažalost, zvaničnici UN daleko više pažnje posvećuju problemima stanovništva na teritorijama koje nisu u nadležnosti Kijeva u odnosu na ukrajinske zvaničnike, koji namjerno sprečavaju ponovnu integraciju Donbasa.

Ukrajinski političar vjeruje da je blokada Donbasa naškodila zainteresovanosti investitora za Ukrajinu i da je, u najmanju ruku, upitno investirati u zemlju u kojoj glavnu riječ imaju ekstremisti, što je i dovelo do masovnog odlaska investitora, prenosi TASS.

Medvedčuk je uvjeren da se se blokada kosi sa zdravim razumom i logikom, jer će zatvaranje ukrajinskih preduzeća u područjima koja nisu pod kontrolom Kijeva znatno smanjiti broj ljudi koji podržavaju ponovnu integraciju Donbasa.

Izvor: SRNA