latinica  ћирилица
29/03/2017 |  12:39 | Autor: RTRS

Zaharova: Zapad ignoriše proteste u Parizu

Ministri spoljnih poslova zemalja Zapada ignorišu proteste i hapšenja nakon ubistva kineskog državljanina u sukobu sa francuskom policijom u Parizu, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Marija Zaharova (Foto: Sputnik) -
Marija Zaharova (Foto: Sputnik)

Kineski državljanin ubijen je 26. marta u sukobu sa policijom u Parizu nakon čega su uslijedili protesti zbog policijske brutalnosti.

"Nakon ubistva koje su počinili policajci oko 150 ljudi izašlo je na ulice. Petina demonstranata je privedena. Osim kineskog Ministarstva spoljnih poslova nijedno drugo ministarstvo ili služba nisu se oglasili niti su izrazili zabrinutost u vezi sa poštovanjem sloboda i demokratije. Nijedna strana kancelarija niti agencija nije se oglasila", napisala je Zaharova na "Fejsbuku".

Ona je istakla odsustvo svake reakcije i osude Zapada u vezi sa događajem u Parizu, u poređenju sa reakcijom na neodobrene proteste u Moskvi 26. marta.

Vođa ruske opozicije Aleksej Navalni organizovao je antikorupcione proteste 26. marta u Moskvi, ali bez odobrenja vlasti, podsjeća "Sputnjik".

Izvor: SRNA