latinica  ћирилица
29/03/2017 |  13:36 | Autor: RTRS

Vavrinka eliminisan, Federer prošao taj-brejkovima

Aleksandar Zverev je savladao Stena Vavrinku sa 4:6, 6:2, 6:1 i priredio veliko iznenađenje poslije preokreta u osmini finala turnira masters serije u Majamiju. U drugom sinoćnom meču Rodžer Federer je eliminisao Roberta Bautistu-Aguta poslije dva taj-brejka sa 7:6(7:5), 7:6(7:4).
Stanislas Vavrinka - Foto: bbc.co.uk
Stanislas VavrinkaFoto: bbc.co.uk

Nijemac ruskog porekla Aleksandar Zverev eliminisao je prvog nosioca turnira i trećeg igrača svijeta, jer je uspio da načini preokret poslije izgubljenog prvog seta i prosto "razbije" koncentraciju Stena Vavrinke, o čemu svedoči i neverovatna rezultatska prednost sa kojom je završio meč.

Zverev, koji je trenutno 30. na listi tenisera, u četvrtfinalu se sastaje sa 12. favoritom u Majamiju, Australijancem Nikom Kirjosom, koji je i sam ostvario uspjeh eliminisavši osmog nosioca, Davida Gofana, sa 7:6, 6:3.

Protekle noći, u drugom meču igranom u isto vrijeme, Rodžer Federer je kroz dva taj-brejka eliminisao Roberta Bautista-Aguta iz Španije (7:6, 7:6), a nešto ranije je Rafael Nadal mnogo lakše izašao na kraj sa Francuzom Nikolom Mauom (6:4, 7:6).

Federera u četvrtfinalu čeka Tomaš Berdih, a pobjednik tog duela će igrati protiv boljeg iz meča Zverev - Kirjos.

Sa druge strane, Nadala čeka DŽek Sok, a bolji iz tog meča će u polufinalu igrati sa pobednikom duela Fonjini - Nišikori.

Izvor: B92