latinica  ћирилица
06/05/2024 |  10:17 | Autor: B92

Noris: Bilo je vrijeme za prvu pobjedu

Vozač Meklarena Lando Noris rekao je da je srećan zbog prve pobjede u karijeri u Formuli 1 i da je ponosan na svoju ekipu.
Lando Noris (FOTO:  EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH) -
Lando Noris (FOTO: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH)

 

Noris je u Majamiju ostvario prvi trijumf u karijeri u Formuli 1, ispred trostrukog uzastopnog svjetskog šampiona Maksa Ferstapena iz Red Bula.

On je 114. različiti pobjednik u Formuli 1.

- Bilo je i vrijeme za pobjedu. Kakva trka. Dugo se ovo spremalo. Uspio sam da uradim to. Toliko sam srećan zbog ekipe. Konačno sam uspio da joj donesem pobjedu. Dug dan, teška trka. Konačno sam na vrhu, oduševljen sam - rekao je Noris poslije trke.

- Čitav vikend je bio dobar. Imao sam malih problema, ali sam u petak znao da imam dobar tempo. Ponegdje je bilo par grešaka. Danas smo uspjeli sve da sklopimo. Imali smo savršenu strategiju i to se isplatilo - pojasnio je on. 

- Mnogi su sumnjali u mene. Pravio sam mnogo grešaka u posljednjih pet godina moje kratke karijere, ali danas se sve poklopilo. Ovo je za ekipu. Ostao sam u Meklarenu pošto sam vjerovao u ekipu. Danas smo to dokazali - naveo je Noris.

Drugoplasirani Ferstapen rekao je da je Noris zaslužio pobjedu.

- Nekad pobijediš, nekad izgubiš. Na to smo navikli, zar ne? Danas je bilo pomalo nezgodno. Na srednje tvrdim gumama nije bilo fantastično. Imali smo prednost, ali ne koliko bi trebalo i kada sam otišao u boks i čuo rezultate koje Meklaren postiže, pomislio sam da je to prilično brzo. Kada su prešli na tvrde gume imali su više tempa, a posebno Lando, letio je. Bilo je nevjerovatno teško, ali ako je loš dan drugo mjesto, prihvatam to - kaže on.

- Srećan sam zbog Landa. Njegova pobjeda se dugo spremala i neće biti posljednja, danas ju je definitivno zaslužio. Došli su sa unapređenim bolidom. Ovo nije bio naš najjači vikend u pogledu tempa, ali analiziraćemo sve i pokušaćemo da izađemo jači iz ovoga - dodao je vodeći u generalnom plasmanu.

Treće mesto zauzeo je vozač Ferarija Šarl Lekler.

Naredna trka u šampionatu vozi se 19. maja u Imoli, za Veliku nagradu Emilije Romanje.