latinica  ћирилица
29/03/2017 |  16:18 ⇒ 18:31 | Autor: RTRS

Knežević: Ratifikovanje Protokola u Senatu - uvod u aneksiju Crne Gore

Ratifikovanje Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u američkom Senatu predstavlja uvod u aneksiju Crne Gore od Alijanse, ocijenio je predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević i pozvao lidere opozicije da insistiraju na istovremenom organizovanju referenduma i prijevremenih parlamentarnih izbora.
Milan Knežević (Foto: Youtube/in4snet) -
Milan Knežević (Foto: Youtube/in4snet)

- Naprasna zainteresovanost Velike Britanije za evroatlantske integracije Crne Gore, i to u trenutku kada napuštaju EU, predstavlja jasan pokazatelj, ne samo o njihovoj umiješanosti u "državni udar", već o paničnoj potrebi da podrivajući sukobe između Rusije i SAD otvore novo ratno žarište na zapadnom Balkanu - smatra Knežević.

Prema njegovim riječima, sve to odvija se uz obrazloženje Velike Britanije da će poboljšanje odnosa Moskve i Vašingtona dovesti do raspada NATO-a, "dok oni otvoreno razbijaju EU najavljujući, bez imalo skrupula, apokaliptične scenarije za Balkan".

- Valjda niko više u Crnoj Gori nema dilemu da je "državni udar" pažljivo izrežiran protiv Demokratskog fronta kako bi poslužio za ubrzano ratifikovanje preostalih protokola i stvaranja institucionalno medijske paranoje o ugroženosti Crne Gore od Rusije - naveo je Knežević.

On kaže da je sljedeća na redu Makedonija, zatim BiH, i tako ukrug dok se balkanski geopolitički potencijali u potpunosti ne iscrpe i postanu bezvrijedni.

Izvor: SRNA