latinica  ћирилица
29/03/2017 |  23:00 | Autor: RTRS

FIBA LŠ: Poznati svi učesnici Fajnal-fora

Košarkaši Banvita, Monaka, Venecije i Tenerifa plasirali su se na Fajnal-for FIBA Lige šampiona.
Košarka - Foto: RTRS
KošarkaFoto: RTRS

U revanš utakmicama četvrtfinala jedino je Monako proslavio duplu pobjedu (79:76 protiv Sasarija), Tenerife je nakon remija u prvom meču protiv Asvela slavio sa 61:51, dok su Venecija i Banvit načinili preokrete.

Italijani su od Pinar Karšijake prvi izgubili sa 74:71, ali su u drugom slavili 74:66, dok je najveća drama viđena u duelu Ludvigzburg – Banvit.

Nijemci su na gostovanje došli sa pet poena viška, ali nisu uspjeli da ih sačuvaju i Banvit je postigao jedan više- 59:53 u revanšu.

Najbolji u redovima pobjedničke ekipe bio je Tiodor sa 13 poena, 7 skokova i 5 asistencija, a odlično ga je ispratio Čapel sa 11 poena i 4 uhvaćene lopte. Kod baksuznog Ludvigzburga istakao se Kroford, kojem je jedan skok falio za dabl-dabl (14 poena).

Karšijaka je u Veneciji imala minimalnu prednost na poluvremenu, ali su domaći uspjeli da preokrenu, najviše zahvaljujući Edžimu, koji je meč završio sa 16 poena i 11 skokova. Po 11 poena dodali su Perić i Hajns.

Oni su tako anulirali učinak Karšijakinog trija Braun-Ovens-Bajgil, koji je zbirno postigao 51 od 66 poena turskog kluba.

Duško Savanović je sa Sasarijem završio takmičenje – za 27 minuta ubacio je 10 poena i uhvatio 6 lopti, a Italijani su izgubili po drugi put od Monaka, iako su imali nekoliko raspoloženih igrača. Najbolji je bio Bel sa 20 poena i 5 uspješnih dodavanja, dok je dva poena manje dodao Lejsi.

S druge strane, kod "Kneževa" je dominirao Rajt koji je meč završio sa 26 poena, 8 skokova i 7 asistencija, a odličan je bio i Sergej Gladir sa 20 poena.

Poslije remija u Lionu, Tenerifeu je bilo kakva pobjeda radila posao i na kraju je ostvarena sa sigurnih 10 razlike. Iako je u redovima Španaca samo Bogris bio dvocifren sa 12 poena, skraćena rotacija u redovima Asvela rezultirala je samo 51 postignutim poenom.

Žrijeb za Fajnal-for FIBA Lige šampiona na programu je sljedeće nedjelje.

Izvor: B92