latinica  ћирилица
30/03/2017 |  09:45 ⇒ 13:41 | Autor: RTRS

Zbog primanja mita uhapšen inspektor Poreske uprave RS (VIDEO)

U Banjaluci je jutros uhapšen inspektor Poreske uprave Republike Srpske čiji su inicijali S.T. zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanja mita.
Hapšenja - Foto: AP
HapšenjaFoto: AP

- S.T je uhapšen u prostorijama Poreske uprave Republike Srpske - rekla je načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP Srpske Mirna Miljanović.

Hapšenje su izvršili policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske. 

Iz policije navode da je u toku je kriminalistička obrada, a uhapšeni inspektor će u toku dana uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Srna nezvanično saznaje da je slobode lišen Stevan Tešić.

U vezi sa jutrošnjim hapšenjem njihovog inspektora, zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanja mita, oglasilili su se iz Poreske uprave.

"Obavještavamo javnost da Poreska uprava podržava aktivnosti policije i tužilaštva na suzbijanju korupcije i kriminala. Po dobijanju zvaničnih informacija o ovom predmetu od istražnih organa, odlučiće se i o pokretanju disciplinskog postupka protiv ovog inspektora", navodi se u saopštenju.

Poreska uprava Republike Srpske i ovom prilikom pozvala je građane da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja njihovih službenika.

Izvor: RTRS/SRNA