latinica  ћирилица
30/03/2017 |  12:11 ⇒ 14:18 | Autor: RTRS

Radnica iz Srbije poginula u fabrici u Rumuniji

Kako prenose rumunski mediji, 22-godišnji muškarac, takođe zaposlen u Leoniju je uletio u grupu ljudi koja se nalazila na fabričkom posjedu u selu Arges Baskov.
Rumunija - Uhapšen osumnjičeni zbog pogibije srpske državljanke - Foto: Screenshot/YouTube
Rumunija - Uhapšen osumnjičeni zbog pogibije srpske državljankeFoto: Screenshot/YouTube

Srpska državljanka je u Rumuniji boravila na obuci. Navedeno je i da od petoro povrijeđenih dvoje radnika iz Srbije. Posljednjih godina zaposleni u Leoniju u Prokuplju i Malošištu odlaze na obuku i privremeni rad u fabrike ove njemačke kompanije koje se nalaze u Rumuniji i Slovačkoj. Tamo borave najviše tri mjeseca.

Među povrijeđenima je sedam ili osam ljudi. Tu su i tri radnice iz Srbije, od koji je jedna preminula, jedna teže i jedna lakše povrijeđene, naveli su iz Leonija. Kako kažu u ovoj fabrici poginula je I. I. (28) iz Niša, dok su povrijeđene A. R. (29) i B. G. (33).

Mediji su prenijeli i da je automobilom upravljao Andrej-Kristijan Karamelea (22), koji je zaposlen u Leoniju na određeno vrijeme. Rumunski mediji ističu i da je moguć uzrok tragedije to što je on dobio otkaz i želeo da se osveti.

Uzroci tragedije se ispituju, sumnja se da je mladić želeo da impresionira nekoga tako što će voziti automobil u krug, ali se sve završilo katastrofalno.

On ima policijski dosije, prenijeli su mediji.

Izvor: B92