latinica  ћирилица
06/05/2024 |  19:34 | Autor: SRNA

Odbrana Kneževića predložila jemstvo od 75.000 funti

Odbrana predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića podnijela je žalbu na odluku o pritvoru i predložila jemstvo od 75.000 britanskih funti, potvrdio je Kneževićev advokat Zdravko Đukanović.
Duško Knežević - Foto: TANЈUG
Duško KneževićFoto: TANЈUG

Đukanović je rekao da je taj prijedlog pravedan, uzimajući u obzir da je Knežević tražio i obezbjeđenje od 24 časa, te dodao da napuštanje Crne Gore nije realna opcija.

- Duško Knežević nije bjegunac, već je napustio Crnu Goru kako bi izbjegao politički teror i progon Mila Đukanovića - dodao je Đukanović.

Odbrana je zatražila da se pritvor zamijeni mjerama zabrane napuštanja Crne Gore, uz određivanje jemstva od 75.000 britanskih funti.

Đukanović je naglasio da je taj iznos usklađen sa presudom koja je predsjedniku Atlas grupe izrečena u Velikoj Britaniji, a koju je Knežević već poštovao.

Velika Britanija izručila je u utorak, 30. aprila Crnoj Gori Kneževića kojeg je Podgorica potraživala radi vođenja više krivičnih postupaka za zloupotrebu položaja i ovlaštenja u privredi, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Knežević je u više slučajeva optužen da je prevario klijente Atlas banke i zloupotrijebio položaj u sadejstvu sa nižerangiranim službenicima.