latinica  ћирилица
14/04/2017 |  19:04 ⇒ 20:41 | Autor: RTRS

Banjaluka- u sobi petnaestogodišnjeg dječaka "mirotoči" ikona (FOTO/VIDEO)

Čudo u banjalučkom naselju Rebrovac. U sobi petanestogodišnjeg dječaka Nikole Vojvodića uoči najvećeg hrišćanskog praznika, počela je da mirotoči ikona Presvete Bogorodice Trojeručice.
Ikona Bogorodice - Foto: RTRS
Ikona BogorodiceFoto: RTRS

Nikola Vojvodić je tih i pobožan petnaestogodišnji dječak. Njegova soba puna je ikona, a kako sam kaže, na ikoni Presvete Bogorodice Trojeručice, spremajući se za spavanje, primjetio je kapljice mira ali i intezivan miris od kojeg je zamirisao cijeli stan.

"Kada sam napravio krevet došao sam da pogledam i prvo je krenulo iz očiju da mirotoči, kao mirisno ulje, a onda je krenulo iz treće ruke da mirotoči", kaže Nikola Vojvodić.

Ikona nije umjetnički rad, već je riječ o odštampanoj fotografiji nalijepljenoj na drvo. Banjalučki sveštenik Velimir Klincov, inače ikonopisac, i sam se uvjerio da je zaista riječ o čudu koje nas sve zajedno poziva na pokajanje i jačanje

"Јa sam odmah otišao i svojim očima vidio što sam vidio. Iz treće ruke Presvete Bogorodice teče tečnost. Pomirisao sam i jako lijepo miriše", izjavio je sveštenik Klincov.

Nikolina majka Senka kaže da je bila teško bolesna i da su molitve njenog sina bile presudne za majčino ozdravljenje i smatra da je ovaj Božiji znak plod Nikolinog molitvenog života.

"Ne mogu vam opisati taj osjećaj. I tuga i sreća. Bila sam dosta bolesna i moj sin se jako puno molio Bogu za moje zdravlje, a svi su govorili da je Nikola dobro dijete i da će Bog dati da ozdravim. I tako je i bilo", kaže Nikolina majka Senka Miličević.

Nikola i Senka ističu kako nikome neće zatvoriti vrata stana ko želi da se uvjeri u ovo čudo Presvete Bogorodice.

Kako sami ističu, dužni su svjedočiti o ovom čudu i onima koji vjeruju, ali i onima koji će, kada ga vide, tek povjerovati.

Do tada će u njihovom stanu sve mirisati na miro koje još teče iz ikone Bogorodice Trojeručice.