latinica  ћирилица
17/04/2017 |  15:38 ⇒ 18:27 | Autor: RTRS

Novi Grad: Organizovana izložba povodom obilježavanja Vaskrsa (VIDEO)

U Galeriji u Novom Gradu organizovana je izložba povodom obilježavanja Vaskrsa.
Novi Grad - izložba jaja - Foto: RTRS
Novi Grad - izložba jajaFoto: RTRS

Učenici osnovnih škola priredili su izložbu likovnih radova o temi "Vaskrs". Izložena su i vaskršnja jaja koja su pripremale žene članice Aktiva SNSD-a iz Novog Grada.

Likovni radovi Milice Јakovljević i Maje Kukavice učenica petog razreda Osnovne škole ”Vuk Karadžić” proglašeni su od strane žirija najuspješnijim, pa su im pripale i nagrade.

"Ovo je jedan veliki uspjeh jer veliki trud smo uložoli. Јedan veliki praznik kada je Hristos vaskrsao i veoma lijep dan" istakla je Јakovljević.



"Znači da smo se trudile i da je to neki znak pažnje,i da je ovo nagrada za naš trud" dodala je Maja Kukavica.

Žene su se potrudile da pripreme ukrašena vaskršnja jaja. Prema ocjeni žirija najuspješnija je u tome bila Nevena Šuškalo. A tradicionalno na manifestaciji su predstavljeni radovi djece sa invaliditetom članova iz Udruženja "Iskra".

"To su ove godine naša djeca odradila, volonteri i roditelji" naglasila je predsjednica Udruženja "Iskra" Svjetlana Knežević.

Pokrovitelj ove manifestacije bila je opština Novi Grad.

 "Djeca su se zaista potrudila da urade kreativne radove i u tome su uspjeli" kaže načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača.

Nakon izložbe pripremljena vaskršnja jaja i tradicionalna jela dijeljena su posjetiocima. Dok su radovi i suveniri Udruženja “Iskra”bili prodajnog karaktera, a sav prihod ići će za pomoć ovom udruženju.