latinica  ћирилица
22/04/2017 |  15:21 ⇒ 16:01 | Autor: RTRS

U Gradišci održan "Zdravofest 2017"

U gradskom parku u Gradišci danas je održan Deseti festival tradicionalne gastronomije i kulturne baštine "Zdravofest 2017", koji je priređen u okviru obilježavanja Dana opštine Gradiška 24. aprila.
Gradiška - "Zdravofest 2017" - Foto: SRNA
Gradiška - "Zdravofest 2017"Foto: SRNA

Na ovogodišnjem "Zdravofestu", koji je posjetilo oko 1.000 građana, u takmičenju "Zlatni kotlić" učestvovalo je 20 lovačkih i ribolovačkih udruženja, a oko 40 udruženja, ustanova i preduzeća izložilo je na svojim štandovima zdravu hranu, domaće rakije, vina i sokove, pčelinje i druge eko proizvode, suvenire i ručne radove.

U takmičenju za najbolji lovački kotlić prvo mjesto osvojila je ekipa "Lovac" iz Vilusa kod Gradiške, drugo mjesto pripalo je Lovačkom udruženju "Ljubija" iz Prijedora i treće ekipi Šumskog gazdinstva Gradiška.

Najbolji riblji kotlić pripremila je ekipa "Četiri mušketira" iz Gradiške, drugo mjesto osvojila je ekipa "Majur" iz Mašića, a treće Ekološko udruženje "Naša Јablanica" iz Čatrnje.

Pobjednicima u spremanju lovačkog i ribolovačkog kotlića pripao je pehar i kotlić, dok su drugoplasirani dobili diplome i bon u vrijednosti 100 KM, a trećeplasirani diplomu i bon od 50 KM.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da je "Zdravofest 2017" opravdao očekivanja i da organizatori i učesnici moraju da se potrude da ova manifestacija postane brend Gradiške i Republike Srpske.

"U narednom periodu ćemo raditi na tome da `Zdravofest` postane prepoznatljiva manifestacija koju će posjećivati građani Gradiške i cijele regije", naglasio je Adžić i zahvalio svim učesnicima manifestacije na uloženom trudu.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ Kolovit Gradiška, KUD "Rogolji" iz Rogolja, KUD "Petar Kočić" Nova Topola, KUD "Behar" Dubrave, KUD "Dukati" Laminci, KUD "Mirkovo kolo" Vrbaška, Izvorna muška grupa "Ponos Kozare" Grbavci i Gradiški tamburaši.

Povodom obilježavanja Dana opštine i Dana oslobođenja Gradiške, u ponedjeljak 24. aprila biće položeni vijenci na spomen-obilježja žrtvama fašističkog terora i poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata, kao i svečana akademija.