latinica  ћирилица
14/05/2017 |  08:43 | Autor: RTRS

Nesmetano odvijanje saobraćaja

Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozila jutros saobraćaju nesmetano, ali se vozačima savjetuje da budu maksimalno oprezni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Putevi - Foto: RTRS
PuteviFoto: RTRS

Od jutros je zbog sanacije kolovoza kroz Trebinje preusmjeren teretni saobraćaj iz pravca Ljubinja i Bileće. Teretni saobraćaj iz pravaca Ljubinja preusmjeren je na kružni toku desno, pa preko ulice Trebinjskih brigada i Kamenog mosta prema Bileći, a iz pravca Bileće usmjeravaće se lijevo preko Kamenog mosta i ulicom Trebinjskih brigada.

Na dionici regionalnog puta Žepče-Zavidovići na području FBiH danas će od 12.00 do 15.00 časova zbog međunarodne biciklističke trke dolaziti do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja.

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, po suvim kolovozima.

Zbog izgradnje kružnog toka izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na raskrsnici u Milićima na raskrsnici dionice magistralnog puta Konjević Polje-Milići i regionalnog puta Milići-Zeleni Јadar.

Uspreno se saobraća i na dionicama magistralnog puta Prijedor-Lamovita, Kozarac-Lamovita, Lamovita-Ivanjska i Ivanjska-Šargovac.

Petlja "Mahovljani" zatvorena je za saobraćaj zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, a vozačima se preporučuje da koriste petlju "Aleksandrovac".

Zbog izgradnje vijadukta na lokalitetu Mahovljanske petlje, na magistralnom putu Nova Topola-Klašnice, od 23.00 do 5.00 časova dolaziće do obustava saobraćaja u maksimalnom trajanju do 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog perioda.

Izmjene režima saobraćaja aktuelne su na dionicama magistralnih puteva od banjalučkog naselja Rebrovac do Čelinca, te na magistralnim putnim pravcima Gradiška-Banjaluka u mjestu Klašnice, Brčko-Lončari u naselju Gorice, kao i na putu Klašnice jedan-Prnjavor i na regionalnom putu Prnjavor-Stanari.

Zbog klizišta usporeno se saobraća na regionalnim putnim pravcima Ukrina-Gornja Vijaka i Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo.

U FBiH sanacioni radovi se izvode na dionicama auto-puta Butila-Sarajevo zapad-Lepenica, kod vijadukta Bojnik i u blizini tunela Igman, te Zenica Јug-Kakanj u mjestu Donji Tičići, kao i na magistralnim putnim pravcima Јablanica-Mostar i Bugojno-Kupres.

Izvor: SRNA