latinica  ћирилица
14/05/2017 |  10:13 ⇒ 11:17 | Autor: RTRS

Višegrad: Završen Međunarodni festival folklora

U Domu kulture u Višegradu održan je koncert 10 folklornih ansambala iz Republike Srpske, Srbije, Slovačke i Crne Gore, u okviru Međunarodnog festivala folklora.
Višegrad: Festival folklora - Foto: SRNA
Višegrad: Festival folkloraFoto: SRNA

Zamjenik načelnika opštine Višegrad Mladenko Tasić rekao je sinoć da je i ove godine, kao i prethodnih, festival folklora okupio brojna društva, među kojima i društvo iz Slovačke koje je uložilo veliki napor da stigne u Višegrad.

- Ove godine uspjeli smo da festival podignemo na viši nivo i trudićemo se da svake godine to bude još bolje, da dovedemo još više društava iz ostalih evropskih zemalja - dodao je Tasić.

Prije festivalske večeri predstavnike svih KUD-ova primio je načelnik opštine Višegrad, a potom su svi učesnici učestvovali u tradicionalnom defileu od Trga palih boraca do Doma kulture, usput nakratko izvodeći dijelove svojih koreografija, što su Višegrađani i brojni turisti pozdravili aplauzima.

Pod pokroviteljstvom opštine Višegrad, Međunarodni festival folklora zajednički su organizovali KUD-ovi "Bikavac" i "Kralj Petar Prvi Ujedinitelj".

Izvor: SRNA