latinica  ћирилица
14/05/2017 |  12:09 | Autor: RTRS

Popović: Očuvanje Ustava Srbije glavna brana od prijetnji

Očuvanje Ustava Republike Srbije i njegove preambule o Kosovu i Metohiji predstavlja glavnu branu od prijetnji suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije koje upućuju albanski separatisti i zvaničnici Albanije, izjavio je danas predsjednik Srpske narodne partije Nenad Popović.
Nenad Popović (foto: RAS Srbija) -
Nenad Popović (foto: RAS Srbija)

On je u pisanoj izjavi za medije istakao da iza ovih prijetnji stoji albanski lobi koji čine pojedini bivši predsjednici i premijeri najvećih zapadnih država.

"Njihov glavni cilj u Srbiji je da izazovu promjenu Ustava i da iz njega izbace preambulu o Kosovu i Metohiji", naveo je Popović.

On je istakao da nikakve promjene Ustava, ma kako one navodno male bile, ne treba pokretati, jer su one zamka da se Kosovo i Metohija izbaci iz najvišeg pravnog akta Srbije.

"Zato svi koji zagovaraju promjene Ustava, svjesno ili nesvjesno, rade u interesu onih koji Srbiju žele da rasparčaju za račun šiptarskog lobija i ideje Velike Albanije", naveo je Popović.

On je pozvao sve građane, institucije, političke partije, medije i nevladin sektor da budu ujedinjeni oko pitanja očuvanja Ustava Srbije, "jer se na taj način obezbjeđuju mir i stabilnost, kao i zaštita ključnih državnih i nacionalnih interesa srpskog naroda u regionu".

"Samo jedinstveni, i uz pomoć i podršku Rusije i Vladimira Putina, možemo da se odupremo sve učestalijim albanskim prijetnjama i pokušajima mijenjanja granica na Balkanu", zaključio je Popović.

Izvor: SRNA