latinica  ћирилица
17/05/2017 |  21:34 ⇒ 21:40 | Autor: RTRS

Partizan na korak do titule!

Fudbaleri Partizana nalaze se korak od titule šampiona Srbije, poslije pobjede nad Radničkim sa 3:1 (0:0) na gostovanju u Nišu.
Partizan (foto: StarSport) -
Partizan (foto: StarSport)

Crno-bijelima će u posljednjem kolu plej-ofa Superlige biti dovoljan remi sa Mladošću na svom stadionu u Humskoj (nedjelja) da preuzme krunu od najvećeg rivala Crvene zvezde.

Partizan je ka tituli gurnuo vodeći tandem sezone – Uroš Đurđević i Leonardo da Silva koji je postigao sva tri gola na Čairu.

Poslije neizvjesne borbe bez mnogo gol šansi u prvih 55. minuta susreta, tandem "Đu-Le" u roku od tri minuta slama Radnički početkom drugog poluvremena.

Tim Marka Nikolića, koji je zbog suspenzije meč posmatrao sa tribina, poveo je preko Brazilca Leonarda koji je iskoristio sjajno proigravanje Marka Јankovića, obišao golmana Radničkog Zogovića i lako postigao 22. gol u sezoni.

Samo tri minuta kasnije Brazilac se revanšira saigračima tako što je na sličan način proigrao Đurđevića, a on lobuje Zogovića sa ivice kaznenog pa je 11. put ove sezone ovaj tandem bio strijelac na istoj utakmici.

Tačku na susret u Nišu stavio je Đurđević 12 minuta prije kraja poslije centaršuta Kosovića sa desne strane, svojim 23. golom u prvenstvu za prvo mjesto liste strijelaca.

Pet minuta prije kraja, rezervista Dušan Živković poslije solo prodora postiže sjajan gol za Radnički i postavlja konačan rezultat pred oko 15.000 navijača na Čairu, od kojih su većina bile pristalice crno-bijelih.

Izvor: B92