latinica  ћирилица
18/05/2017 |  12:47 ⇒ 12:53 | Autor: RTRS

Najveća zastava Republike Srpske od sutra na Ravnoj Romaniji

Pripadnici najelitnijih specijalnih jedinica Vojske Republike Srpske iz proteklog rata postaviće sutra najveću zastavu Republike Srpske na najveći jarbol na Ravnoj Romaniji i pozvati na jedinstvo srpskog naroda u očuvanju Srpske.
Zastava Republike Srpske - Foto: RTRS
Zastava Republike SrpskeFoto: RTRS

Povod za postavljanje ove zastave je bratimljenje boraca i veterana, pripadnika specijalnih jedinica iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata na skupu kome će prisustvovati i građani Sarajevsko-romanijske regije.

Predsjednik Organizacionog odbora ovog skupa Milan Јolović Legenda rekao je Srni da će postavljanju zastave na Ravnoj Romaniji prisustvovati predstavnici elitnih specijalnih jedinica Vojske Srpske: "Vukovi sa Drine", "Vukovi sa Vučjaka", "Panteri" iz Bijeljine, "Bijeli vukovi" sa Pala, "Garde" iz Šekovića, Specijalne jedinice "Peša" iz Brčkog i Specijalne jedinice "Manda" iz Ugljevika.

Јolović naglašava da je jedina poruka sa ovog skupa poziv na političko jedinstvo predstavnika srpskog naroda u Sarajevu i Banjaluci.

"Pozivamo predstavnike političkih partija da budu jedinstveni u očuvanju Republike Srpske i da im mi, veterani iz elitnih specijalnih jedinica, budemo uzor i primjer saradnje i očuvanja najvećeg našeg blaga - slobode srpskog naroda i Republike Srpske", poručio je Јolović, ratni komandant elitne specijalne jedinice Drinskog korpusa "Vukovi sa Drine".

On je pozvao građane Sarajevsko-romanijske regije da prisustvuju postavljanju najveće zastave Republike Srpske na Ravnoj Romaniji i skupu bratimljenja veterana specijalnih elitnih jedinica Vojske Republike Srpske iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

Planirano je da zastava bude postavljena sutra u 15.00 časova na lokalitetu Ravna Romanija, uz magistralni put Sarajevo-Podromanija-Zvornik, 300 metara od skretanja za Manastir Svetog Georgija na Ravnoj Romaniji, navedeno je iz Organizacionog odbora.

Izvor: Srna