latinica  ћирилица
18/05/2017 |  15:42 ⇒ 15:44 | Autor: RTRS

Lavrov: "Nema tajni" u američkim medijskim izvještajima

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je danas da on "ne vidi tajne" u američkim medijskim izvještajima o bezbjednosnoj prijetnji "Islamske države", a koju je prenio američki predsjednik Donald Tramp prošle sedmice.
Sergej Lavrov - Foto: RTRS
Sergej LavrovFoto: RTRS

"Koliko se ja sjećam, možda jedan ili dva mjeseca ranije, Trampova administracija zabranila je laptopove iz sedam bliskoistočnih zemalja i to je bilo direktno povezano sa opasnošću od terorizma", rekao je Lavrov novinarima u Nikoziji.

On je dodao da tu ne vidi nikakve tajne.

Mediji u SAD su ranije prenijeli da američki zvaničnici razmatraju uvođenje zabrane unošenja elektronskih uređaja i na letovima iz nekih evropskih zemalja.

Lavrov je ovo rekao u Nikoziji, gdje učestvuje na zasjedanju Komiteta ministara Savjeta Evrope, čije će teme biti borba protiv terorizma, migracije i zaštita ljudskih prava.

Lavrov je danas nakon sastanka sa kiparskim kolegom Јoanisom Kasulidisom rekao da EU treba da prekine praksu jednostrane igre što se tiče Rusije.

"Odnosi između EU i Rusije nisu zadovoljavajući. Mi smo zainteresovani za nastavak normalnog dijaloga, zasnovanog na jednakosti i uzajamnom poštovanju", rekao je Lavrov.

Izvor: SRNA