latinica  ћирилица
23/05/2017 |  13:58 | Autor: RTRS

Vulin: Srpska lista jedina mogućnost da se Srbi odbrane od prijetnji

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da država vidi Srpsku listu kao jedinu mogućnost da se Srbi odbrane jedinstvenim stavom od prijetnji kakve iznosi /nekadašnji vođa terorističke OVK/ Ramuš Haradinaj.
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC)

Vulin je pozvao sve Srbe da se još jednom okupe oko Srpske liste i ne dozvole da "se bilo kakvim rasipanjem glasova omogući da Haradinaj pronađe neke Srbe koji će poslušati to što on traži", saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

On je ocijenio kao nastavak otvorene prijetnje izjavu Haradinaja kako će kosovska vojska biti formirana u roku od 90 dana od početka rada budućeg saziva vlade i da će pokušati da ubijedi Srbe da je vojska samoproglašenog Kosova i u njihovom interesu, ali da će, ako u tome ne uspije, pronaći drugi način za postizanje tog cilja.

"Kad god je Haradinaj odlučivao o Srbima i ubeđivao ih šta je dobro za njihovu bezbednost, Srbi su bili ubijani ili proterivani", izjavio je Vulin.

On je izrazio nadu da će svijet reagovati na ovako otvorenu prijetnju i poručio da će u suprotnom "Srbi morati" da reaguju.

Izvor: SRNA