latinica  ћирилица
25/05/2017 |  14:03 | Autor: RTRS

Miščević: Sastanak u Briselu važan za spuštanje tenzija u regionu

Šef pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević ocijenila je da je sastanak funkcionera zapadnog Balkana u Briselu bio važan za bolje razumijevanje i spuštanje tenzija u regionu.
Tanja Miščević (arhivska fotografija) - Foto: TANЈUG
Tanja Miščević (arhivska fotografija)Foto: TANЈUG

Miščevićeva je dodala da je jučerašnji sastanak funkcionera regiona sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federikom Mogerini bio važan za dalji put Srbije ka EU, ali da to ne vidi samo kao element puta ka Uniji.

"Kako smo čuli, ovo je prvi korak u seriji razgovora za bolje razumevanje i spuštanje tenzija u regionu kome pripadamo jer, ne samo što je region na putu ka EU, već region kao takav mora da komunicira da bi mogao da napreduje", rekla je Miščevićeva novinarima.

Ona je istakla da je komunikacija u regionu važna i zbog povezivanja, uspostavljanja mreže, bolje privredne saradnje, te da je u tom smislu ovo bio jako važan sastanak.

Visoki predstavnik EU Federika Mogerini sinoć je u zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu priredila neformalnu večeru za funkcionera zapadnog Balkana.

Izvor: Srna