latinica  ћирилица
26/05/2017 |  15:30 ⇒ 17:24 | Autor: RTRS

Bijeljina: Osnovci silom prilika "preselili" u Gimnaziju (VIDEO)

Učenici područne OŠ "Vuk Karadžić" u Bijeljini, od jutros pohađaju nastavu u učionicama Gimnazije "Filip Višnjić".
OŠ "Vuk Karadžić" Bijeljina - Foto: RTRS
OŠ "Vuk Karadžić" BijeljinaFoto: RTRS

Olujno nevrijeme i kiša oštetilo je prije dva dana već dotrajali objekat ove škole i ugrozilo bezbjednost učenika.

Roditelji osnovaca kategorično su odbili da dovedu djecu na nastavu u ovom objektu, zbog čega je uprava škole morala da nađe alternativno rješenje.

Područna osnovna škola "Vuk Karadžić" u Bijeljini u Račanskoj ulici, od jutros je prazna. Iz prokislih učionica osnovci su se preselili u Gimnaziju Filip Višnjić.

Učiteljica Nataša Ilić  kaže da je ovo za sada dobro rješenje i da su djeca sretna.

Mališani će u gimnazijskim učionicma dočekati kraj školske godine.

Tzv ."malu školu" u Račanskoj ulici pohađa 348 osnovaca od prvog do petog razreda. U Gimnaziji je obezbijeđen prostor za 9 od ukupno 12 odjeljenja ove područne osnovne škole.

- Igrom slučaja 4. razredi su završili nastavu, tako da imamao slobodan prostor u prvoj smjeni. Danas su došla 3 odjeljenja, a planiramo da sljedeće sedmice bude kod nas još 9 odjeljenja, pojašnjava Vladimir Šavija, direktor Gimnazije.

Prostor za preostala tri odjeljenja ustupiće Ekonomska škola, a završetkom nastave za devete razrede biće oslobođene učionice u glavnom objektu OŠ "Vuk Karadžić".

-  Јa sam jutros na zahtjev roditelja bio ispred škole u Račanskoj i oni su mi jasno i nedvosmisleno poručili da oni od prvog septembra neće više slati dejcu u taj objekat i da imamo ljeto pred sobom da u saradnji sa gradskom upravom i resornim ministarstvom pronađemo neko rješenje, kaže Predrag Račanović, direktor OŠ "Vuk Karadžić" Bijeljina.

Trajno i jedino rješenje je da se konačno dovrši izgradnja objekta nove škole započeta 2011. godine.

To je i zahtjev roditelja koji su za danas popodne najavili nove proteste.