latinica  ћирилица
26/05/2017 |  19:11 ⇒ 20:41 | Autor: RTRS

Uoči Izborne skupštine SDS; Najzanimljivije u Izbornoj jedinici 1 (VIDEO)

Uoči izborne skupštine SDS-a, u ovoj stranci situacija se dodatno podgrijava. Zanimljivo će biti u Izbornoj jedinici 1. Spisak kandidata je spreman, a nakon dužeg vremena, Borislav Bojić dobio je konkurenta za poziciju potpredsjednika stranke - načelnika Kostajnice, Dragu Bundala.
SDS - Foto: RTRS
SDSFoto: RTRS

Uoči SDS-ovih izbora u izbornoj jedinici 1 – turbulentno.

Na crtu Borislavu Bojiću, dugogodišnjem potpredsjedniku stranke iz ove jedinice, izlazi načelnik opštine Kostajnica, Drago Bundalo.

Tako je odlučio kostajnički opštinski odbor SDS-a, iz kojeg poručuju – došlo je vrijeme za promjene, a Bundalo je čovjek koji iza sebe ima ozbiljne rezultate.

- Imamo sve argumente na našoj strani. Mi smo jedina opština u ovoj izbornoj jedinici gdje SDS ima svog načelnika, imali smo izborni porast, podmladili smo opštinski odbor, smatramo da je vrijeme da se promijeni nešto na regionalnom nivou. Tako da ćemo kandidovati gospodina Budala za potpredsjednika stranke, kaže Vladimir Ćopić, predsjednik OO SDS-a Kostajnica.

Nakon dužeg vremena, pozicija Borislava Bojića po svemu sudeći je poljuljana. Za sada, njegovu kandidaturu zvanično je podržao samo prijedorski gradski odbor SDS-a.

- Svi mi ovdje ćemo predložiti u ime Prijedora gosdpodina Borislava Bojića. A dalje, isto je pravo u cijeloj izbornoj jedinici 1 da drugi kadrovi predlože neka druga imena, naglasio je Milan Tubin, predsjednik GO SDS Prijedor.

Borislav Bojić protivkandidate ne želi da komentariše. Na pitanje da li je tačno da u SDS-u postoji više struja, između ostalog i jedna koja podržava njegovu kandidaturu, Bojić odgovara – pred izbore, unutarstranačka borba je uobičajena.

- Postoji ta unutarstranačka borba koja je potpuno normalna i logična i to tako treba i posmatrati. Kad se to završi biće potpuno jasno ko su legitimni predstavnici stranke, istakao je Bojić.

Iz ostalih odbora u ovoj izbornoj jedinici poručuju da će o kandidaturi raspravljati nakon konsultacija, ali tek poslije Centralne izborne skupštine za biranje članova Glavnog odbora stranke.

Takođe, ne odbacuju mogućnost predlaganja svojih kandidata za potpredsjednike.

- Mi ćemo se voditi isključivo interesima baze a to je izborna jednica 1. Naravno, i ako bude naš kandidat ispred OO mi ćemo ponuditi određena rješenja, kaže Mladen Šumar,p redsjednik OO SDS Novi Grad.

Uoči unutarstranačkih izbora, u SDS su se iskristalisale tri struje, koje će se boriti za prednost u odlučivanju i donošenju ključnih odluka.

Čija struja i čiji kandidat će biti prvi čovjek Izborne jedinice 1 biće poznato uskoro.