latinica  ћирилица
27/05/2017 |  11:54 ⇒ 20:54 | Autor: RTRS

Kod Prijedora dvostruko ubistvo (VIDEO)

Dvostruko ubistvo u Srednjim Јakupovićima kod Prijedora. 48-godišnji Alija Hrustić, nožem i sjekirom usmrtio je svoju 13 godina mlađu suprugu Azru Hrustić i 40-godišnjeg Envera Halilagića, kojeg je zatekao sa njom. Hrustić se nakon ubistva sam prijavio policiji.
Dvostruko ubistvo u Srednjim Јakupovićima kod Prijedora - Foto: RTRS
Dvostruko ubistvo u Srednjim Јakupovićima kod PrijedoraFoto: RTRS

 Ubistvo se dogodilo jutros oko 7 časova, u kući u kojoj je ubijena Azra Hrustić stanovala. Nezvanično, supružnici već nekoliko mjeseci nisu živjeli zajedno i u toku je bila brakorazvodna parnica.

Mještani Јakupovića zatečeni su ovim ishodom, jer je, kažu, Hrustić bio miran čovjek. Uviđaj su obavili okružni tužilac i službenici policijske uprave Prijedor.

"Uviđaj na licu mjesta obavio je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Siniša Marković zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave /PU/ Prijedor", rekla je portparol Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković Vidović.

Ona je dodala da je tužilac naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere, kao i vještačenja radi utvrđivanja svih okolnosti počinjenog krivičnog djela.

"Tužilac je naložio i obdukciju tijela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske", istakla je Đaković Vidović.

Prema njenim riječima, policijski službenici PU Prijedor lišili su slobode osumnjičeno lice, a nakon završene kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teškog ubistva biće sprovedeno u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka radi ispitivanja.

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni Alija Hrustić biće sproveden u Okružno tužilaštvo.